Cu siguranță ai deja conținut pe site-ul tău, probabil sub forma unor articole de blog. Foarte bine. Trebuie acum să iei în calcul că 70% din cumpărătorii B2B folosesc conținutul video în procesul de informare înainte de a se decide asupra achiziționării unui produs. Și că 45% din firmele de tehnologie plănuiesc să facă din YouTube un instrument al strategiei de conținut până în 2021.
Te-ai gândit cum ar fi să poți sta la o cafea cu fiecare potențial client ca să îi poți explica într-un mod inedit cum funcționează produsul tău si de ce este atât de special? Un demo poate face exact asta în locul tău. Un video demonstrativ bun va educa despre produs, va stârni interesul și îl va direcționa către următorul pas. În plus, odată urcat pe YouTube, va putea comunica către sute sau mii de oameni de-odată, ceea ce unui singur om îi este imposibil. Nu vom putea prezenta o soluție atât de complexă într-un film. Și dacă vom reuși, printr-o minune, nu e scump, anevoios și de durată? Chiar dacă produsul este complex, beneficiile și ideea de bază pot fi, cu un efort de sinteză, copywrite și design, exprimate într-o animație care să conțină elemente vizuale puternice și memorabile. Iar dacă vrei să prezinți un software, screen capture cu edit și voiceover fac minuni. Nu e simplu să surprinzi detaliile unui produs complex, să transmiți ideea de profesionalism si calitate. În spatele unui video bun stă multă muncă, iar de cele mai multe ori vei avea nevoie de o echipă de marketing cu ceva cunoștințe de video editing care să te ajute să faci un astfel de conținut. Alteori însă, pentru prezentarea unor funcționalități punctuale ale unor produse tehnice, va fi suficientă o filmare cu telefonul. Puțin edit în iMovie, un overlay cu logo, un intro animat de pe Fiverr și o melodie de fundal vor putea fi de ajuns. Rezultatul nu va fi la fel de bun, dar e posibil să își atingă scopul, mai ales într-o piață puțin pretențioasă (în domeniul construcțiilor, de exemplu). Desigur, poți include și interviuri cu experți din industrie, testimoniale ale clienților mulțumiți, brand videos sau poți împărtăși tuturor evenimentele pe care le găzduiești sau la care participi (conferințe, strângeri de fonduri). Partea bună e că poți folosi acest tip de conținut nu doar pentru a-ți promova produsul, ci și în interiorul companiei tale, pentru a educa echipa de vânzări privind complexitatea produselor, pentru a informa echipa tehnică cu privire la beneficiile pe care clienții tăi le doresc sau pentru a atrage noi talente în cadrul firmei tale. Pentru oricare dintre acestea ai nevoie de un mesaj distinctiv, care are la bază un scenariu. Dacă te simti lipsit de insiprație și nu știi exact cum să începi, poți apela la o agenție specializată sau poți alege calea marketingului externalizat, unde o echipă profesionistă va avea grijă de toate detaliile. În lumea IT-ului și tehnologiei, conținutul video este o resursă extrem de importantă, atât din punct de vedere al educării cât și al prezentării soluțiilor, dar nu este îndeajuns. Află mai multe despre marketingul pentru IT și tehnologie.
Comunicare video la un click distanță
Te putem ajuta să structurezi idei, să gestionezi așteptări, să explici succint și eficient ce presupune soluția ta. Și punem totul într-un video sau o animație care să-ți ducă povestea către publicul țintă.