Wix și Shopify sunt deja de ani buni într-o creștere amețitoare și încearcă să redefinească paradigma pe care a impus-o WordPress acum mai bine de 15 ani. Și pentru că eram și noi curioși, am pornit să testăm Wix hands-on. Aveam un proiect în gând și, ca orice antreprenor, fără să apelăm la vreun designer sau programator din echipă, am intrat pe Wix și… am reușit să facem Marketing in Romania în mai puțin de 3 ore.

Da, in mai puțin timp decât ne-ar fi luat să instalăm o instanță de WordPress, să o securizăm și să instalăm o temă rezonabilă. Am făcut integrările cu Analytics și Google Search Console în câteva secunde. Iar pentru SEO am avut un ghid care ne-a spus pas-cu-pas ce avem de facut, cum sa facem meta descrierile și de ce. Sigur, nu e cine știe ce website, dar cred că exact despre asta este vorba:

  • dacă ai nevoie de un site de prezentare,
  • nu te sperie Internetul,
  • ai timp și ești măcar puțin curios,
  • știi exact ce, cum și cui vrei să comunici și
  • nu vrei bătăi de cap cu hosting și securitate, atunci nu mai sta pe gânduri.

Fă-ți un cont pe Wix și încearcă-l înainte să contactezi vreun consultant de marketingagenție de marketing digital sau creator de site-uri, s-ar putea să ai site înainte să îți răspundă vreunul din ei la email. Te va costa undeva la 150EUR/an dacă nu instalezi add-ons, dar credem că merită. Oricum, vom începe și noi probabil să recomandăm Wix clienților noștri care au nevoie de un site rapid și simplu. Iar pe măsură ce lucrurile evoluează, probabil că vom începe să propunem Wix chiar și pentru proiecte mai complexe.